Telegram Kanalları Nedir? Ne işe yarar?


Telegram Kanalları Nedir?

Telegram kanalları mesajlarınızı sınırsız kitlelere yaymak için kullanılan bir araçtır.

 

Telegram Kanalları Nasıl Açılır?

Öncelikle telegram uygulamasını telefonunuza, tabletinize indirebilir ya da web sürümünü kullanabilirsiniz. Telegram kullanıcı adı oluşturduktan sonra karşınıza sohbet ara yüzü çıkacaktır.

Mesaj yazma butonuna tıkladığınızda 3 farklı sohbet seçeneği karşınıza gelecek:

  1. Yeni grup,
  2. Yeni Gizli Sohbet,
  3. Yeni Kanal

Yeni kanala tıklayarak telegram kanalı açabilirsiniz. İsterseniz telegram kanalınıza bir fotoğraf ekleyebilirsiniz. Telegram kanalınızı anlatıcı bir açıklama da ekleyebilirsiniz. Sonrasında genel kanal veya gizli kanal seçeneklerinden birini seçerek telegram kanalınızın görünürlüğünü ayarlayabilirsiniz. Genel kanalı işaretlerseniz telegram kanalınızı arayarak herkes erişim sağlayabilir ve katılabilir. Sadece arkadaşlarınıza özel bir telegram kanalı açacaksanız gizli kanalı seçmeniz gerekmektedir. Altta görüntüleyeceğiniz link sayesinde herkesin telegram grubunuza katılmasını sağlayabilirsiniz. İleriye tıkladıktan sonra telegram kanalınıza kişi ekleyebilirsiniz. Kişi eklemeden de devam edebilirsiniz. Artık telegram kanalınız kullanıma hazır hale geldi. Telegram kanalında sadece yöneticiler mesaj gönderebilir. Eğer sohbet kanalı açmak isterseniz onu da yapmanız mümkün. Telegram kanalı bilgilerinize girerek karşınıza çıkan ekranda ayrı bir sohbet grubu oluşturabilirsiniz. Böylelikle telegram kanalınıza katılım sağlayan kişiler de sohbet imkanı bulabilir. Yönetici olarak telegram kanalında göndereceğiniz mesajlardan geri dönüşler de alabilirsiniz.

 

Telegram Kanallarının Avantajları Nelerdir?

Öncelikle telegram kanalları birçok kurumsal şirket tarafından aktif olarak kullanmaktadır. Peki bunun sebebi nedir? Telegram kanallarında kesinlikle telefon numaraları görünmemektedir. Sadece kullanıcı adınızla telegram kanallarında aktifliğini sağlayabilirsiniz. Yöneticiler açısından da avantajlı olan bu durum telegram kanallarına üye olan kullanıcılar tarafından yöneticilerin telefon numarasını görüntüleyemiyorlar. Böylece telegram kanallarında rahat bir sohbet ortamı yaratılmış oluyor.

Birçok telegram kanalına katılım sağlayarak hem bilgi düzeyinizi genişletebilir hem de telegram kanalları sayesinde birçok kişi ile iletişim halinde olabilirsiniz. Network bağlantılarınızı yapabilir telegram kanallarının sunduğu avantajlardan faydalanabilirsiniz.

Sitemizde göreceğiniz telegram kanallarının çeşitliliğinde kendinize uygun, merak ettiğiniz telegram kanallarına katılım sağlayabilir, vaktinizi değerli hale getirebilirsiniz. Telegram uygulaması evde geçirdiğiniz zamanların kalitesini arttırabilirken telegram kanallarında yapılan bilgi paylaşımı ile bilgi düzeyinizi arttırabilir, gündemdeki gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.